Из парламента пълзи зараза! Марешки и "Воля" влязоха в НС с маски

Искали да се предпазят от умопомрачителност

30.11.2017 | 12:58 Редактор: Василена Василева
Из парламента пълзи зараза! Марешки и

След 18-часовия маратон в парламента, днес депутатите продължиха работата по бюджета за следващата година. Но започнаха със скандал, бойкот на кворума и... медицински маски. 

Остра зараза била плъзнала из парламента и заради това депутатите от "Воля" влязоха в пленарна зала с медицински маски. Целта им била да се опазят от тази временна умопомрачителност, която пълзяла сред народните избраници.

Според хората на Веселин Марешки раздаването на обидни квалификации за българския народ се е превърнало в зараза и с този символичен акт те искат да се предпазят от "вируса".

Лидерът на партията отново припомни, че червеният депутат Иво Христов определи 80% от българите като дебили, след това пък Вежди Рашидов от ГЕРБ бил казал, че в България останали само хора, които и "за чеп за зеле" не ставали, а пък шоуменът Слави Трифонов си позволил да коментира, че "целият морален и качествен капацитет се е изнесъл от държавата".

Славчо Велков от БСП пък призова народните избраници един път завинаги да спрат да използват думи, които обиждат другите. След него пък думата взе Вежди Рашидов, но не за да критикува, ами за да се извини.

А 13 часа след началото на работния ден депутатите се измориха и гласуваха повече пари за църквата - 1 млн. лв. Предложението беше на БСП, но проблем се оказа, че няма откъде да бъдат взети, защото парламентът вече беше приел приходната и разходната част на Бюджет 2018. А там тези средства не са включени. 

Това обаче не успокои депутатите от ГЕРБ и те се чудеха какво да направят. Финансовият министър обаче не взе думата. 

От БСП се заканиха, че ако се допусне трето гласуване на допълнителните 1 млн. и 300 хил. лв. за църквата, това ще им даде основание да оспорят целия бюджет пред Конституционния съд.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)