България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Сестрата на Борисов: Дръжте се проф. Петров - да си началник е временно!

Трябва да се научим да пазим добрите професионалисти, заяви д-р Красимира Иванова пред Bulgaria ON AIR

01.11.2017 | 08:40 Редактор: Иван Берберов
Сестрата на Борисов: Дръжте се проф. Петров - да си началник е временно!

Сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова защити вече бившия здравен министър проф. Николай Петров след като той подаде оставка поради обвинения в роднински назначения. 

"Професор Петров го познавам като пациент. Имах много тежка диагноза и лекарите реагираха много бързо. Искам да благодаря на целия екип, който ме оперира. Трябва да се научим да пазим добрите професионалисти и хора – тези, които приемат състоянието на пациента като своя емоция, а проф. Петров е точно такъв", посочи Иванова.

Тя сподели пред водещата на "България сутрин", че не може да коментира решенията на брат си в професионален аспект, тъй като излизат от нейната компетенция. 

"Професор Петров, просто се дръжте! Толкова много пациенти дължат живота си на Вас! Да си началник или министър е временно", категорична бе д-р Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Сестра на премиера обясни, че най-тежкият момент за нея, по линия на позицията на брат ѝ, е бил, когато закрили болницата, за която работела преди 15 години.

"Останах без работа. Тогава брат ми беше кмет. Намерих си работа в общинска болница, но веднага ме попитаха дали той не ми е помогнал, за да започна. Аз съм медик, който е учил за това, кандидатствал е и е намерил работа по специалността си. Ако си бях останала вкъщи пък щяха да ме питат как се издържам", разказа д-р Красимира Иванова.