България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

#NoHateland - хаштаг за противодействие на хейтърството

Има ли мнозинство на достойни хора в нашето общество или все пак преобладават т. нар. хейтъри?

07.09.2017 | 09:59 Редактор: Мария Аладжова
#NoHateland - хаштаг за противодействие на хейтърството

Какво ни кара да мразим и да коментираме отрицателно хора, случки и постиженията на другите. Има ли мнозинство на достойни хора в нашето общество или все пак преобладават т. нар. "хейтъри".

По темата в "България сутрин" говори влогърът Теодора Цончева - талант, познат на зрителя, освен с видеата си, и с участието в музикално риалити през 2013 година.

"Не мисля, че в България хейтърството е по-засилено. Мисля, че това е глобален, световен проблем. Ясно е, че проблеми винаги е имало, но сякаш сега, особено с наличието на социалните мрежи, които са създадени с добро, човек започва да развива желание и потребност винаги да си казва мнението", сподели Теодора.

През март т.г. самата тя прави изключение и публикува вместо забавен комедиен клип, сериозно обръщение, провокирано от серията атентати в Лондон.

Теодора обаче се е сблъсквала и лично с омразата и негативизма през 2013 година, когато жъне успехи на музикалната сцена.

"Тогава добих първия си опит като що годе популярен човек, който го дават по телевизията и е обект на всякакви нападки. В началото много ме нараняваха, много съм плакала", спомни си тя.

Всеки който, макар и символично, иска да "изчисти" онлайн пространството от хейта, може да покаже съпричастност към каузата с хаштаг #nohateland, призовава младият талант.