България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Защо коментираме другите без да погледнем първо себе си?

Ива Екимова и Емил Джасим коментираха пред Bulgaria ON AIR дали "хейтърството" се превърна в социално явление

02.05.2017 | 10:18 Редактор: Жанета Нейкова
Защо коментираме другите без да погледнем първо себе си?

Защо коментираме другите и поглеждаме ли себе си, също? Дали "хейтърството" (от "hate" - мразя, превод от английски, бел.ред) не се превърна в социално явление в България и обичаме ли да мразим? 

"Коментираме другите, защото сме невъзпитани, вторачени в миналото, а не в бъдещето. Ампутирали сме способността си да се зарадваме на успеха на другите, а това е градивно, позитивно и може да ни донесе успех и на нас", каза PR-експертът Ива Екимова в студиото на "България сутрин".

След последната боксова победа на българин, коментари заляха социалната мрежа. Кубрат Пулев бе обвинен, че уреждал мачовете си и подбирал по-лесни противници. Ива Екимова и учителят по история Емил Джасим коментираха пред Bulgaria ON AIR защо хората пишат злобни коментари в социалните мрежи.

Според PR-експертът хората са изолирали общуването помежду си и са избрали комуникацията в социалните мрежи, криейки се, по думите й, зад профилите си, позволявайки си да кажат неща, които не биха изрекли очи в очи.

Във всяко общество има хора, на които най-голямото постижение им е да не се сбият, когато се напият, твърди Емил Джасим. 

"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв", отсече учителят по история.

Джасим продължи, че той, заедно със свои бивши колеги, са приключили конкурс, който се казва "Репортийн" под надслов "Обичам хейта", чрез който се опитали да "впрегнат" енергията на скритото коментиране зад профилите в социалните мрежи.

"Опитахме се да обърнем думата "хейт" и да кажем, че ако наистина "хейтиш" нещо, недей да мрънкаш, а го промени", категоричен бе Джасим.