България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тайната на успеха - умението да казваш: "Не"

Мотиваторът Юли Тонкин с полезни съвети как да бъдем успешни

05.09.2017 | 07:59 Редактор: Мария Аладжова
Тайната на успеха - умението да казваш:

Способността да казваш "не", формулирането на ясни цели и позитивното мислене - тези три неща за добър живот изброи в "България сутрин" мотиваторът Юли Тонкин.

"Много хора свързват мотивацията и положителното мислене с това непрекъснато да казваме "да". Колкото е важно да казваме "да", също толкова важно е да казваме "не" на някои неща в живота си... Когато имаме две опции и когато кажем "да" на едната, ние автоматично казваме "не" на другата. Така че защо не се замислим първо да откажем, за да кажем "да" на това, което искаме?", попита Тонкин.

Той отбеляза, че повечето хора имат тенденцията да изпитват чувство на вина, ако откажат нещо на някого. Но според него в свят, в който непрекъснато буквално сме бомбардирани с предложения от всякакъв род, много лесно можем да се окажем тотално разфокусирани и далеч от целите си.

А що се касае до тях, предприемачът Тонкин подчерта - ключовата стъпка към успеха на човек е първо да разбере каква е мечтата, целта и визията му.

"След като разберем какво искаме, тогава е добре да окастряме нещата, които не искаме. Например - ако искаш да си милионер, не е най-доброто решение да ставаш следобед", подсказа събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

За добро настроение и мотивация той препоръча още нещо, а именно - да правим повече комплименти на околните за неща, които наистина харесваме в тях:

"Когато вътрешно забележите нещо в някой човек, просто му го кажете, това поражда една много силна синергия помежду ви".