България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП започва първия си работен ден с подготвен дебат за антикорупционния закон

Зам-.председателят на социалистическата партия Крум Зарков информира пред Bulgaria ON AIR какво готви опозицията

01.09.2017 | 09:22 Редактор: Жанета Нейкова
БСП започва първия си работен ден с подготвен дебат за антикорупционния закон

Дебатът по антикорупционния закон съдържа сблъсъци, които могат да бъдат полезни. Днес предстоят важни разговори както по предложението на ГЕРБ, така и по нашия, който ще обсъдим с президента. Това съобщи от кулоарите на парламента зам.-председателят на "БСП-за България" Крум Зарков.

Лятната ваканция на депутатите приключи и днес те се завърнаха обратно на работа. 

Представителят на социалистическата партия коментира пред Bulgaria ON AIR какво готви опозиция за новия сезон и какви компромиси е готова да приеме.

Запитан, склонна ли е БСП да отстъпи от идеята президентът да назначава председателя на антикорупционното звено, Крум Зарков насочи отговора в друга посока:

"По-скоро въпросът е ще може ли този орган да контролира там, където обикновено се генерира корупцията, а именно изпълнителната власт, правителствата и тези, които ги подкрепят".

Депутатът информира, че още днес червената партия ще постави темата за борбата с бедността, преодоляване хаоса в образованието, както и икономическото развитие чрез родно производство и, най-вече, борбата с корупцията, която, твърди Зарков, лишава обществото от огромен ресурс.