България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антония Петрова за красотата на българската носия

Мис България взе участие в Международния фестивал в Жеравна

25.08.2017 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Антония Петрова за красотата на българската носия

Магията на Жеравна. Така Антония Петрова представи снимките, от които във Facebook става ясно, че е била част от Международния фестивал на фолклорната носия. 

Юристът и носителка на титлата Мис България беше на събитието заедно със своите родители - всички в традиционни български носии. 

"Носията, с която бях на фестивала, е от конкурса Мис Свят. Самото преживяване ми беше изключително приятно. Имаше около 25 хил. души. Магията и енергията идва от това, че всички са облечени в народни носии", сподели тя в "България сутрин".

Гостът в студиото на Константина Живова добави, че хората на фестивала много са ѝ се радвали, но е категорична, че след определена възраст трябва да се приключи с конкурсите и подиума. Самата тя вече отказва да участва в конкурси.

"Много е важно да имаш примера на родителя. Наследила съм моя стил от майка ми, независимо дали на някои им харесва или не. Едно нещо така и не можах да науча от нея. Тя е много сръчна и шие страхотни гоблени", каза още Антония Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя не крие, че не спортува и "обвинява" своя ген за добрата форма, в която се намира. 

"Имаше период, в който ходих на фитнес около година и половина, но спрях. Ските са единственият спорт, който практикувам. Не съм спортна натура", призна миската.