България сутрин

Всеки делник от 7:00
още

Как да се защитим при нападение? Съветва ММА боец

Запазете спокойствие, увереност и дистанция, подчерта Владислав Генов

27.07.2017 | 11:12 Редактор: Тодор Петров
Как да се защитим при нападение? Съветва ММА боец

Преди дни насред Борисовата градина беше нападнат и бит колегата журналист Иво Никодимов. Как да се предпазим в такива случаи, на какви хватки и движения учат курсовете по самозащита - ММА боец Владислав Генов с ценни съвети за зрителите на Bulgaria ON AIR.

"Човек трябва да е уверен, но е нормално да се страхува. Трябва да е спокоен и да се стреми да избягва агресията", сподели Владислав пред репортер на "България сутрин" и показа как да се защитим при нападение.

Най-базовото нещо е да запазим дистанция от противника, посочи той и препоръча да избутаме нападателя с крака, ако се наложи, след което да се отдалечим и да избегнем сблъсъка.

Владислав Генов съчетава тежките тренировки и битки с работата в детски център, където учи децата на дисциплина и развива физическите им качества.

"Работата с деца е доста по-голямо предизвикателство от ММА. Тук не се стремим да се учим да се бием, а да изграждаме дисциплина, воля и други човешки качества. Физическата саморазправа е излишна", каза още треньорът по самозащита.

По думите на Владислав целта е децата да се научат, че трябва да се борят, ако искат нещо. Те трябва да са трудолюбиви и по-лесно да приемат загубите в живота.

Самият той се подготвя за голямо състезание, което ще се проведа в края на годината в зала "Арена Армеец". Боецът ни очаква да се получи голямо шоу за публиката и се надява опонентът му да е максимално добър, за да може да покаже способностите си.