България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иво Никодимов пред Bulgaria ON AIR: Това беше хулиганска атака!

Агресията е в резултат на простотията, отбелязаха журналистите Жана Попова и доц. Георги Лозанов

26.07.2017 | 10:08 Редактор: Иван Берберов
Иво Никодимов пред Bulgaria ON AIR: Това беше хулиганска атака!

Нападнатият вчера журналист на БНТ Иво Никодимов, днес се чувства по-добре. Носът му е счупен, но състоянието му е стабилно. Това каза самият той на живо включване от ВМА в студиото на "България сутрин".

"Нападението не е провокирано от нищо. Абсолютно всеки може да стане жертва на подобна хулиганска атака. Съмнявам се да е свързано с работата ми в БНТ, тъй като вчерашният маршрут е съвсем случаен и няма как да са предвидили, че ще съм там", обясни Никодимов.

Той сподели, че нападателите са били добре сложени млади момчета, на около 20-22 години, високи около 180 см, а единият бил с бръсната глава. Докато го биели не обелили и дума, разказа още журналистът. 

"Вчерашната атака може да се определи не като посегателство над свободата на словото, а като над нещо много по-лошо – свободата на личността. Тези хора бият, защото не харесват цвета на очите, косата или облеклото на някого. Това е агресия от омраза към личността", категоричен бе той.

Със сигурност расте насилието в обществото и до това води простотията. Смисълът на културата е да овладее инстинктите на омраза и агресия. Колкото по-малко култура има в обществото – толкова по-вече агресия. Така оцени случилото се журналистът и водещ на "Обичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR доц. Георги Лозанов.

Според журналистът и преподавател във ФЖМК доц. Жана Попова за увеличаване на агресията в общество допринасят и медиите. 

По нейни думи, когато се показват сцени на насилие и се отразяват само негативни събития – толерантността към тях сред хората расте.