България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лесно, полезно, вкусно: Кюфтета от сурови ядки

Хранителният консултант Яна Данаилова с полезни съвети за здравословен живот в студиото на "България сутрин"

14.07.2017 | 07:56 Редактор: Жанета Нейкова
Лесно, полезно, вкусно: Кюфтета от сурови ядки

Как да приготвим бързо кюфтета от сурови ядки, демонстрира в "България сутрин" хранителният консултант и инструктор по йога Яна Данаилова. Необходимите продукти за ястието са ядки, равно количество орехи, слънчогледови и тиквени семки, накиснати предварително.

Продуктите се изсипват в блендера, след което се добавя магданоз, босилек и прясно изстискан лимонов сок.

"Всички обичаме да ядем кюфтета на къмпинг или на разходка в планината, а тези дори са здравословни и много лесни за приготвяне", разказа пред Bulgaria ON AIR Яна Данаилова.

Хранителният консултант обича често да консумира слънчогледов тахан, защото той придава плътен вкус на ястията, а освен това е източник на полезни минерали и микроелементи, подчерта тя.

"Продуктите, които използвахме за кюфтетата, са изключително хранителни, зареждат тялото с енергия, благодарение на съдържащите се в тях калций, магнезий, цинк, фосфор", информира Данаилова.

Тя допълни, че всеки, който иска, би могъл да опита какво е да консумираш сурова храна и, че е въпрос на избор дали закупуването й би излизало скъпо. 

Инструкторът по йога посъветва хората, които използват био продукти, да закупуват такива, които са регламентирани със съответното зелено знаме, да се доверяват на изпробвани марки, за да избегнат производителите, които злоупотребяват с този тип храни на пазара.