България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скандалът Жотева-Къдринова: Кой кого ще съди?

Трябва да върнем силата на думите, единодушни бяха те пред Bulgaria ON AIR

23.06.2017 | 09:05 Редактор: Иван Берберов
Скандалът Жотева-Къдринова: Кой кого ще съди?

От разярилия се вчера скандал между журналиста Кадринка Къдринова и Бетина Жотева, член на СЕМ стана ясно, че Жотева ще съди Къдринова, а ако журналистката продължава да се чувства заплашена и тя на свой ред ще отвърне със съд.

Това казаха те след като екипът на "България сутрин" покани двете страни на проблема в студиото, за да може да се разплете казусът. 

"Въпросът, който ѝ зададох беше по информация от достоверен източник. Попитах информацията ми дали е вярна. След като приключих със задаването на въпроса си седнах на мястото и тъй като то беше зад нейното, тя се обърна към мен и ме заплаши", обясни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че един журналистически въпрос не може да бъде обиден. 

"Не говоря за никакви политически интереси. Исках да разбера дали фактите, с които разполагам, могат да бъдат потвърдени", поясни още тя.

Според Жотева реакцията ѝ е била наистина емоционална, но изцяло в отговор на неправилното обвинение.

"Всеки, който е неправомерно намесен в интрига би реагирал така. Тази интрига е насочена към вицепремиера госпожа Захариева. Бяха замесени и четирима посланици", отбеляза членът на СЕМ.

Бетина Жотева добави, че случилото се е "гигантска неправда".

"Аз нямам представа каква е тяхната цел, но за мен това е гигантска неправда. Реагирала съм твърде емоционално, но това е реакцията на човек, уличен в интрига с държавни институции. Оттук нататък следва съд. Вече съм подала оплакване", заяви гостът в студиото.

Докато не върнем силата на думите никога няма да се оправим, единодушно завършиха Къдринова и Жотева.