България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой носи отговорност за лицето на българския туризъм? Държавата... МВР?

Гости в "България сутрин" визираха проблемите в Слънчев бряг, след като германски турист нападна клиенти и персонала на заведение

20.06.2017 | 09:15 Редактор: Жанета Нейкова
Кой носи отговорност за лицето на българския туризъм? Държавата... МВР?

Отново агресия от страна на чужденец към служители в Слънчев бряг. 26-годишен германски турист напада клиенти и персонала на плажен бар в морския курорт. Първо блъска непознато момиче на бара, след това удря охраната и управителя на заведението, след което е арестуван.

Гости на "България сутрин" изразиха мнението си какви са проблемите в българския туризъм и визираха причините, според тях, довели до начина, по който той изглежда днес.

"Отделните случаи на насилие са само симптомите за една проблематика, която се развива. Големият въпрос е как стои България на международните туристически пазари? Защото моделът да управляваме туризма като домоуправител на вход е крайно неуместен". Това е мнението на Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм.

Журналистът Нора Стоичкова е открила два проблема в случващото се в Слънчев бряг. Първият е в МВР, а вторият, в начина, по-който позволяваме да се отнасят с нас българите, твърди тя.

Нидал Алгафари попита пред Bulgaria ON AIR защо смятаме, че "една точица от Черноморието е единствената, която прави имиджа на България навън"?

"Въпросът е в нашата дипломация, реклама и имиджа, които изкарваме навън. Проблемът при нас е в корупцията и затова ще има беззаконие. Държавата е тази, която трябва да се бори с наркотиците, алкохола и проституцията", категоричен бе PR-ът и режисьор.

Думите му подкрепи и Поли Карастоянова, която каза, че държавата е партньор на туризма, който не си върши работата.

Алгафари насочи темата и в посока към персонала, който се наема всяко лято, като мнението му е, че докато предлагаме обслужване, което не е на ниво, дотогава ще идват туристи, които търсят евтина почивка.