Световните медии също отразиха скандала в Слънчев бряг

Шведската национална телевизия дори показа видеото от охранителната камера

08.06.2017 | 21:15 Редактор: Иван Берберов
Световните медии също отразиха скандала в Слънчев бряг

Скандалът около шведския турист, който изрита в главата камериерка в хотел в курорта "Слънчев бряг" получи широк международен отзвук. 

Инцидентът бе отразен не само от печатните и електронни издания в Швеция, но и във Великобритания. А националната телевизия на Кралството излъчи и репортаж в емисиите си. 

Националната шведска телевизия SVT излъчи кадри от момента на нападението срещу 65-годишната камериерка. Любопитното е, че лицето на нападателя - 54-годишният Георг Ралф Сумберг, дошъл на почивка в черноморския ни курорт, е замъглено. 

Причината е в законодателството на Кралството, според което лицата на хора, срещу които е образувано наказателно производство, не могат да бъдат показвани публично, преди да се е произнесъл съдът. 

За сметка на това обаче лицето на пострадалата българска камериерка, се вижда ясно в излъчения репортаж. За нападението писа и най-големият шведски ежедневник - Експресен. 

Вестникът цитира думите на пострадалата камериерка, която е категорична, че с нищо не е провокирала агресията спрямо себе си. Посочва се още, че шведският турист е задържан и го очакват до 3 години затвор, ако бъде признат за виновен в нападение по хулигански подбуди. 

Инцидентът в Слънчев бряг бе отразен и от британското издание Мирър. Вестникът публикува кадрите от нападението с предупредителен надпис – Внимание! Следващото видео съдържа шокиращи кадри.