България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Първа дама" е прозвище, а не политическа фигура, посочи журналист

Мария Касимова-Моасе пред Bulgaria ON AIR: Госпожа Радева прекалява с фамилиарниченето

15.06.2017 | 09:10 Редактор: Иван Берберов

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Деси". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани. 

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR

Касимова-Моасе разказа и за новата книга, която е написала. "Близки срещи със смесени чувства" представлява сбор от значими нейни статии.
 
"Това са статии, които са били обект на обществен интерес. За някои от тях са се свързвали хора с мен, за да ми кажат, че съм им помогнала да вземат решение след изчитането им. Ако това наистина е така съм много щастлива", отбеляза гостът.

Официалната премиера на книгата ще бъде на 20 юни, вторник, София в SOHO от 19:00 часа. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
lem0na
преди 6 години
какво ни интересува въпросната госпожа какво мисли и трябва ли мнението и да е важно за нас че да го слушаме или поради факта че живее "в чужбина" и носи фамилията на чуждестранен гражданин я прави истината от последна инстанция? Сигнализирай за неуместен коментар