България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Днес дебютира филмът "109 часа". Разказва се за пробягването на отсечката Ком-Емине

По време на бягането съм почивал общо 19 часа, като 16 от тях съм прекарал в сън, споделя професионалният бегач Кирил Николов-Дизела пред Bulgaria ON AIR

25.04.2017 | 10:41 Редактор: Иван Берберов
Днес дебютира филмът

Днес е премиерата на филма "109 часа" в 20:00 часа в столичен МОЛ. Лентата разказва за пробягването на маршрута Ком-Емине от Кирил Николов-Дизела. 

През 2014 г. той се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България - Ком-Емине. Тогава опитът за рекорд завърша с неуспех за Кирил, но се ражда филмът "Reach your Limits", който печели любовта на публиката и признанието на множество международни филмови фестивали.

През 2015 г. Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине - този път успява да избяга 600-те километра за рекордните 4 дни, 13 часа и 5 минути.

"По време на бягането съм почивал общо 19 часа, като 16 от тях съм прекарал в сън. Хранех се с домашно приготвена храна, за която екипът ми отговаряше да бъде доставена на хижите, в които спирах за почивка. Консервантите и химията при обработените храни пречат на приемането на веществата от тялото", разказа Николов в студиото на "България сутрин".

През 2014 година се проваля опита да постави нов рекорд за пробягване на разстоянието, защото получава, още на втория ден, контузия на едното си коляно, споделя още той.

"Първият път не се получи пробягването защото получих много рано контузия. Едното ми коляно отказа. Също така времето много се влоши. Вторият път нямах конкретна дата, а дебнехме времето да е спокойно поне в 5 поредни дни", обясни той.

Вижте още!