България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Златните момичета кацнаха на родна земя

Ансамбълът се върна със златен медал за едно от съчетанията си в Световната купа в Ташкент и вече се насочва към следващите състезания

24.04.2017 | 10:40 Редактор: Жанета Нейкова
Златните момичета кацнаха на родна земя

Bulgaria ON AIR посрещна на Терминал 2 ансамбълът ни по художествена гимнастика, които се върнаха от Световната купа в Ташкент, Узбекистан със златен медал за съчетанието си с 3 топки и 2 въжета. 

Златните ни момичета спечелиха и среброто в многобоя, както и още медали при индивидуалните съчетания. 

За първи път ансамбълът се връща с толкова много награди от Световно първенство, което е добра репетиция за другите две важни състезания, които им предстоят - Световното състезание в Баку, Азербайджан и Световната купа в София, която ще се проведе в "Арена Армеец" на 5 май.

Пред репортера на телевизията застана треньорът на ансамбъла Весела Димитрова, която каза:

"Имаше ново изискване от страна на съдиите, които не зачетоха две от нашите най-оригинални размени. Наложи се вечерта преди а старта да ги променим. Радвам се, че момичетата успяха да се адаптират бързо и играха много разумно, нищо не объркаха", отбеляза Димитрова.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова изрази вълнението си да играе в "Арена Армеец" защото тогава ще се състезава пред родна публика.