fallback

Бул. "Дондуков": Скоростна или историческа отсечка?

Хората, живеещи на бул. "Дондуков", трябва да се чувстват добре, заяви кметът на "Оборище" Васил Цолов пред Bulgaria ON AIR

21.04.2017 | 08:42 Автор: Иван Берберов

Кметът на Район "Оборище" Васил Цолов поиска право на отговор по повод протеста на гражданите срещу Столична община относно реновирането на булевард "Дондуков".

Протестиращите, заедно с граждански организации, се оплакаха от неяснотата по това как ще изглежда булевардът и какви пари ще бъдат вложени. 

Те се притесняват, че ако се премахнат паветата ще се наруши историческата стойност на тази отсечка. В резултат на това, асфалтовата настилка ще превърне булеварда в "скоростна отсечка", която ще застраши живущите там.

Според Цолов общината е информирала гражданите, чрез провеждане на редица срещи с тях свързани с ремонта и реконструкцията на булевард "Дондуков".

"От септември месец, 2016 година започнахме кампания на провеждане на срещи с живущите на булеварда. Вероятно не е стигнала информация до тях. Подкрепям правото им да търсят яснота по въпроса", обясни той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че основната задача на Столична община е да информира гражданите си и да съгласува действията си относно подобни проекти.

"Хората, живеещи на булевард "Дондуков", трябва да се чувстват добре", заяви още Цолов.

Обект на протестите беше и провелата се анкета, за това как трябва да изглежда бул. "Дондуков". Според тях тя е нелегитимна, тъй като от едно IP е можело да се гласува по няколко пъти.

От своя страна кметът на "Оборище" отвърна, че общината е взела това предвид.

"Столична община е отсяла и взела предвид този аспект на гласуването. Всичко беше ясно дефинирано, когато давахме нашите предложения към гражданите за ремонт на тази отсечка", посочи той.

Чуйте още!

 

fallback
Още от България сутрин
fallback