България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бул. "Дондуков": Скоростна или историческа отсечка?

Хората, живеещи на бул. "Дондуков", трябва да се чувстват добре, заяви кметът на "Оборище" Васил Цолов пред Bulgaria ON AIR

21.04.2017 | 08:42 Редактор: Иван Берберов
Бул.

Кметът на Район "Оборище" Васил Цолов поиска право на отговор по повод протеста на гражданите срещу Столична община относно реновирането на булевард "Дондуков".

Протестиращите, заедно с граждански организации, се оплакаха от неяснотата по това как ще изглежда булевардът и какви пари ще бъдат вложени. 

Те се притесняват, че ако се премахнат паветата ще се наруши историческата стойност на тази отсечка. В резултат на това, асфалтовата настилка ще превърне булеварда в "скоростна отсечка", която ще застраши живущите там.

Според Цолов общината е информирала гражданите, чрез провеждане на редица срещи с тях свързани с ремонта и реконструкцията на булевард "Дондуков".

"От септември месец, 2016 година започнахме кампания на провеждане на срещи с живущите на булеварда. Вероятно не е стигнала информация до тях. Подкрепям правото им да търсят яснота по въпроса", обясни той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че основната задача на Столична община е да информира гражданите си и да съгласува действията си относно подобни проекти.

"Хората, живеещи на булевард "Дондуков", трябва да се чувстват добре", заяви още Цолов.

Обект на протестите беше и провелата се анкета, за това как трябва да изглежда бул. "Дондуков". Според тях тя е нелегитимна, тъй като от едно IP е можело да се гласува по няколко пъти.

От своя страна кметът на "Оборище" отвърна, че общината е взела това предвид.

"Столична община е отсяла и взела предвид този аспект на гласуването. Всичко беше ясно дефинирано, когато давахме нашите предложения към гражданите за ремонт на тази отсечка", посочи той.

Чуйте още!