България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Взривих мавзолея от сърце, бих направил всичко да го няма, заяви Бакърджиев

Радан Кънев разби десницата по модела "Костов", отчете бившият вицепремиер пред Bulgaria ON AIR

12.04.2017 | 09:10 Редактор: Тодор Петров
Взривих мавзолея от сърце, бих направил всичко да го няма, заяви Бакърджиев

Направил съм го от сърце. Ако отново бъде построен, ще направя всичко възможно да го няма, заяви бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев в "България сутрин", запитан дали съжалява, че преди години разпореди взривяването на мавзолея на Георги Димитров.

Според него лидерът на ДСБ и Нова република в оставка Радан Кънев е разбил десницата по модела на Иван Костов.

"Лошото е, че моделът "Костов" не изчезна с оттеглянето му от политиката. Психиката на тези в дясно е подобна на тази, която имаше Костов и която разби силната десница в България. Радан Кънев много прилича на Иван Костов, само че Костов бе лидер на силния съюз на демократичните сили. Това, което направи Кънев, е подобно на разбиването на десницата от Костов", заяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Той подчерта, че в Реформаторския блок са се разделили негласно, конфликтите са се задълбочили и на изборите резултатът от всичко това е поредното роене в десницата.

"Стара максима е, че добрите политици се учат от грешките си, най-добрите политици се учат от грешките на другите, а безгрешни политици няма", посочи Бакърджиев и подчерта, че десницата се е сгромолясала на изборите заради формулата, под която се е явила и липсата на истински лидери.

Според него все повече ГЕРБ ще бъде десница, ако автентичната десница се разпилява по този начин. "Мястото на левицата в тези избори бе заето от БСП, те изсмукаха абсолютно всичко друго", каза Бакърджиев и добави, че почти същото са направили от ГЕРБ в дясното политическо пространство.

Евгений Бакърджиев се надява да има правителство, което да бъде успешно за повече от две години. "Авторитети и професионалисти, такива трябва да управляват", завърши той.

Вижте видео с целия разговор: