България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Калин Врачански изигра ролята на Алеко Константинов

Очаква се постановка в Чикаго заедно с Асен Блатечки, каза актьорът пред Bulgaria ON AIR

10.04.2017 | 10:09 Редактор: Иван Берберов
Калин Врачански изигра ролята на Алеко Константинов

Калин Врачански изигра образа на Алеко Константинов в постановката "Щастливеца" по случай навършване на 60 години от създаването на Сатиричния театър в София. Актьорът участва в още 13 постановки, една, от които, ще се изиграе в Чикаго заедно с Асен Блатечки.

"Беше и трудно, и лесно да превъплътя образа на Алеко. Трудно, защото много хора познават персонажа му и трябваше да покрия очакванията им. Но за сметка на това екипът, с който работех, беше много добър и сработен", заяви Врачански в студиото на "България сутрин".

Той допълни, че по-скоро хората ще чуят пиесата, отколкото да видят.

"Текстът е много силен. Хората предимно ще чуят, а не видят. Нещата, които се говорят в пиесата, са от много години, но нищо не се е променило", посочи актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Очаква се пътешествие до САЩ и по-специално до Чикаго. Там ще се изиграе пиесата "Емигранти" от Славомир Мрожек, каза Калин Врачански и добави, че ще играе заедно с Асен Блатечки. 

"Разказва се за двама човека, които живеят заедно извън своята страна. Те са от различна прослойка - интелектуална и работническа", разказа Врачански.

Заплануван е и филм с двамата актьори, чиято премиера ще бъде на 16 май във Варна, тъй като много от сцените се снимат там, каза той и добави, че на 18 май ще бъде излъчен в София, а на 19 май ще бъде пуснат по всички кина.

Чуйте още!