България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политическото общуване в социалните мрежи

Има много още какво да се желае от партиите, каза главният редактор на Dnes.bg пред Bulgaria ON AIR

29.03.2017 | 10:09 Редактор: Иван Берберов
Политическото общуване в социалните мрежи

В студиото на "България сутрин" режисьорът Олег Ковачев, експертът в PR и маркетинг Жюстин Томс и главният редактор на Dnes.bg Златко Желев коментират поведението на партиите по време на изборите в социалните мрежи.

Според гостите някои партии имаха застъпена активност в социалните мрежи, но все още от българската политическа среда има какво да се желае.

"Част от партиите успяха, видяхме доста силна битка. Някои кандидати имат доста добри екипи и могат да водят такива битки, други показаха, че явно не търсят тази аудитория в Интернет", сподели мнението си Жюстин Томс пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че тази година сме станали свидетели на много голям процент "тролене" и тръбене на фалшиви новини. А Желев добави, че основните политически играчи имаха слаба активност в Интернет.

"Политиците се учат да използват Facebook и Twitter, но ГЕРБ и БСП игнорираха тези платформи. От друга страна партии като ДАБГ бяха много добре представени в социалните мрежи, дори се стигна до спам. Но от всички партии има много още какво да се желае", сподели главният редактор на Dnes.bg Златко Желев.

Според PR експерта Томс българските политици все още не са готови да реагират, ако се получи гаф е някое от изказванията им в социалните мрежи. 

"Социалните мрежи са с две остриета. Обществото е много чувствително вече. Партиите все още не са готови да се справят с евентуален гаф в социалните мрежи", изрази мнението си тя.

Разговорът завърши с призив на режисьора Олег Ковачев към Интернет потребителите да бъдат по-критични към новините в социалните мрежи и да проверяват достоверността на информацията в Интернет.

"Бъдещето на комуникацията е в социалните мрежи и всеки, който не успее да ги овладее, ще загуби много", предупреди Жюстин Томс.

Вижте още във видеото: