България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Воля" в благоприятна фаза на изборите, числото 11 - неподходящо за ГЕРБ

Поне четири от малките партии ще минат бариерата, прогнозира нумерологът Ели Маринова пред Bulgaria ON AIR

22.03.2017 | 10:02 Редактор: Луиза Божинова

В деня на изборите в благоприятна фаза е партия "Воля" на Веселин Марешки, но само до известна степен. Хем съдбата подава някакъв дар, хем той ще трябва да си го заработи доста сериозно.

Това прогнозира нумерологът Ели Маринова в предаването "България сутрин". 

По отношение на това какво показва справката й за лидерите на БСП и ГЕРБ, които изтеглиха много близки числа - 10 и 11, Маринова каза, че 11 не е много подходящо за ГЕРБ, защото не е в синхрон с лидерите.

"ГЕРБ ще влязат в парламента, но с по-малко от очакваните гласове и доста повече напрежение", посочи нумероложката.

А що се отнася до БСП - по думите й числото 10 вещае края на един цикъл и започването на нов. От левицата обаче ще се изисква да не са твърде напористи и агресивни. 

"Обединени патриоти" са набрали скорост, но има вероятност от изненади в последния момент, които няма да им харесат", допълни Маринова.

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че поне четири от малките партии ще минат бариерата. 

За дясното пространство, което се разпадна на множество формации, Маринова обясни, че от "Нова република", която е с номер 4, ще се почувстват спънати и ограничени, "Реформаторски блок-Глас народен" с най-големия номер в бюлетините - 21, също имат шанс да влязат, но може да се почувстват във враждебна среда.

"Да, България" на Христо Иванов са ми под въпрос. Тук има много изисквания, които вероятността те да покрият е малка, защото още не са утвърдени", поясни Маринова.

А във връзка с ДПС и ДОСТ, тя каза, че първата партия влиза, но за втората вероятността е малка. 

"Числото 13 на ДОСТ може да работи за лидера си, но само ако се бори за сигурността в територията, в която иска да влезе, а не извън", заключи Ели Маринова.

Целия разговор вижте във видеото: