България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Битката ДОСТ-ДПС и какво може да се очаква

Не бива да се оставяме чужда държава да ни влияе, каза Първан Симеонов за Bulgaria ON AIR

20.03.2017 | 09:10 Редактор: Иван Берберов
Битката ДОСТ-ДПС и какво може да се очаква

[related_articles]

В студиото на "България сутрин" социологът Първан Симеонов коментира истерията покрай клипа на политическа партия ДОСТ и битката им за гласове с ДПС .

"Тона на кампанията става наистина леко истеричен. Притеснявам се от ефекта на други държави върху вътрешнополитическия процес у нас и от изкуствената истерия, която сами създаваме", сподели гостът.

Според него вече се говори много по-открито коя партия от кого е подкрепена. Той предупреди, че трябва да се внимава да не се оставяме чужди сили да ни направляват.

"Ако някой е искал каже на избирателя Турция зад коя партия седи, сега му го казва. Чрез подобна истерия влизаме в чуждия сценарии и допълнително помагаме на външни сили, които искат да ни повлияят", обясни Симеонов.

По думите на госта усещането за "турска партия" се премества от ДПС към ДОСТ. 

"Има натиск за подкрепа към ДОСТ от Турция. Обществото лека по лека безпогрешно разпознава кой зад кого седи. Вече 2/3 от хората разпознават ДОСТ пред ДПС като турска партия. ДОСТ не е невъзможно да намери място в парламента", каза за Bulgaria ON AIR социологът.

Бе коментирано и политическото изявление на председателя на ДПС Доган. 

"Посланието на Доган показа, че нещата се сериозни. За два дни два пъти говори, а за последните две години не е говорил толкова. Вероятно е притеснен", отбеляза Симеонов.

Вижте още във видеото: