България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Режисьорът Елица Петрова е впечатлена от българските филми на "София филм фест"

След пълнометражния "Жалейка" тя вече работи по следващия си проект

14.03.2017 | 10:00 Редактор: Луиза Божинова
Режисьорът Елица Петрова е впечатлена от българските филми на

Режисьорът Елица Петрова, която е част от международното жури на "София филм фест", призна в предаването "България сутрин", че е впечатлена от българските филми.

"До момента видяхме пет филма, от които два са български продукции", каза тя в студиото на Лора Инджова, но не разкри имената им. 

Петрова призова творците в България да вярват в себе си и да бъдат искрени, защото "когато човек има една истина, която има смелостта да разкаже, тя обикновено стига до зрителя."

След пълнометражния филм "Жалейка" режисьорът вече работи по следващия си проект, който ще бъде заснет в Германия, но още са във фаза на финансиране и кастинг. 

Елица Петрова разказа, че опитът й да снима е по-дълготраен в Германия, където завършва Немската филмова академия в Берлин, отколкото в България. По думите й организацията там е по-прозрачна и нещата се случват по-лесно, докато в България нещата са по-интуитивни, но същевременно у нас човек има по-голяма свобода.

"Трудно е да кажа кое е по-лесно, кое по-трудно. Различни са начините, но и двата са разкошни", каза Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: