България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нямаш парно, но плащаш хиляди за топло

"Топлофикация-София" заведе дело срещу известния преводач Недялка Чакалова

13.03.2017 | 08:11 Редактор: Тодор Петров
Нямаш парно, но плащаш хиляди за топло

Поредният случай на гражданин срещу когото е заведено дело от "Топлофикация", е свързан с известния преводач Недялка Чакалова. 70-годишната жена е собственик на апартамент в София и на офис в същата сграда. 

Твърди, че там никога не е имало каквото и да било топлоподаване. Въпреки това от много години тя редовно получава сметки за парно. От февруари тази година вече е и ответник по дело, което "Топлофикация" завежда срещу нея.

Жената е категорична, че някой е подправил подписа й в молбата за топлоподаване, която е подадена от нейно име. Репортер на Bulgaria ON AIR посети информационния център на "Топлофикация-София", за да научи повече подробности по случая от говорителя на дружеството Елизабет Павлова.

"Не е трябвало да приема нещата с насмешка, а да се обърне незабавно към нас. Офисът й е част от по-голям офис, който е предвиден за отопление. По силата на нормативната уредба тя се задължава да плаща сградна инсталация", обясни Елизабет Павлова.

Тя уточни, че след констативния протокол вече й се начислява единствено такса за сградна инсталация. Говорителят на "Топлофикация-София" отбеляза, че за миналата година са заведени около 15 хил. дела срещу некоректни клиенти.