fallback

Писател: Българската жена продължава да бъде зависима от мъжа

Димитър Шумналиев и PR-експертът Патриция Кирилова гостуваха в "България сутрин" по повод празника 8 март, който отключи темата за феминизма

08.03.2017 | 10:22 Автор: Жанета Нейкова

"Трябва да разпознаваме феминизма в неговите социални портрети. Любовта в Норвегия е една, а в България е друга. Защото българската жена все още продължава да бъде зависима от финансите и благородството на мъжа". 

Това каза в студиото на "България сутрин" писателят Димитър Шумналиев, който коментира празника 8 март, като това доведе на преден план и темата за феминизма. 

Писателят цитира изследване, направено от Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ), което е показало, че българската жена получава с 15% по-малко заплата, пенсия и други възнаграждения за същия труд, който полага с мъжа. 

Журналистът и PR-експерт Патриция Кирилова отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че феминизмът се възприема като обида в България. 

"Мъжете обичат да казват "вие сте еманципирани, трябва да се справяте сами" и, някак си, бягат от отговорност", обясни тя.

Кирилова визира текст от песен на Джон Ленън, в която музикантът казва, че "жената е негърът на света". 

"И ние в 21 век говорим за равноправие на жените, за да могат заедно с мъжете да заемат мениджърски позиции", определи PR-експертът. 

Шумналиев изрази в красиво словосъчетание мнението си за ролята на жените в света като каза, че той е много по-свят и чист, защото нежният пол присъства в него.

"Без вас светът нямаше да изглежда толкова хубав! Тази енергия, която мъжът, художникът, творецът, банкерът, ловецът имат е благодарение на амбиция да покорят жената, а пък тя от години е формирала своята апаратура да разпознава тези ловци", заключи писателят. 

 

   

fallback
Още от България сутрин
fallback