България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Даян Шаер представя късометражния филм "Има ли места в Рая?"

Много по-лесно ми е да пиша книги, призна писателят и сценарист пред Bulgaria ON AIR

08.03.2017 | 09:49 Редактор: Тодор Петров
Даян Шаер представя късометражния филм

Писателят от българо-сирийски произход Даян Шаер представя късометражния филм "Има ли места в Рая?" по едноименния роман, чийто автор е тя. Книгата предизвика фурор сред хората, които четат художествена литература, а Даян гостува в "България сутрин", за да разкаже повече за филма.

"Идеята за филма дойде съвсем спонтанно. Събудих се една сутрин и си казах "защо да нямаме късометражен филм". Получих много позитивни отговори и обратна връзка", сподели тя. 

Даян Шаер се обръща към свои приятели, които са актьори и режисьори, а те веднага откликват на предложението й. Режисьор на филма е Зеки Маджит, известен в чужбина с рап песните, посветени на войната в Сирия. 

Филмът разказва за любовта по време на война и за силния дух на жените. Даян Шаер призна, че не се е чувствала уверена и затова не е изиграла главната женска роля във филма.

"Този филм ми изпи силите, много по-лесно ми е да пиша книги. Харесва ми това, което се получи, но може и по-добре занапред", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и сценарист на филма.

Късометражният филм ще бъде излъчен тази вечер от 18:30 часа в Огледалната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски".