България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ново увеличение на таксите в СУ

Студентите възроптаха

20.02.2017 | 09:53 Редактор: Мария Аладжова
Ново увеличение на таксите в СУ

Ново увеличение на семестриалните такси готви ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Евентуалното увеличение се отнася до няколко специалности, има и такива, за които размерът на таксата става двоен.

"То не беше дори обсъдено с нас, директно видяхме внесеното предложение и не знаем какви са били аргументите", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Студентския съвет към СУ Васил Свиленовски.

"Ще искаме прегласуване на точката или отмяната ѝ докато не постигнем някакъв диалог с ръководството за мотивите, поради които се налага вдигането", заяви той.

От увеличените такси миналата година са били събрани около 2 млн. лева, които обаче са използвани за разходи в други неща, но не и за поддръжка на качеството на материалната база, посочи от своя страна Симеон Цветков от Факултета по математика и информатика.

В самия факултет обаче не само че няма да има увеличение на таксите, но се и предлага те да паднат до 320 лева, както е било през 2008 година.

От Софийския университет засега отказват да коментират темата в подробности, като най-вероятно повече информация ще има в сряда.

Вижте още: