България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Димитър Байрактаров обяви причините, поради които е напуснал Обединените патриоти

Не бил съгласен с подредбата на листите, Каракачанов се съгласил с него

15.02.2017 | 08:59 Редактор: Мария Аладжова
Димитър Байрактаров обяви причините, поради които е напуснал Обединените патриоти

Причината, поради която Димитър Байрактаров напусна Патриотичния фронт, е несъгласие с това "анонимници и послушковци да стават народни представители". Това обяви самият той в пряко включване в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Вече е регистриран независим инициативен комитет, който трябва да събере 1000 подписа, за да може Байрактаров да стане независим кандидат за народен представител за 25-ти МИР.

"Доказано е, че Димитър Байрактаров е най-активният народен представителв в 43-то НС. Какво са правили другите, които са неактивни? Аз не желая хора, за които е доказано, че нищо не са вършили, да продължават да бъдат народни представители", възропта Байрактаров.

Той обясни, че обявил решението си да напусне редиците на патриотите на лидера на НФСБ Валери Симеонов още в петък. Самият Симеонов обаче заяви, че разбрал от медиите:

"Аз коректно съм съобщил и на Красимир Каракачанов в неделя, както и на партийния секртетар на партията Мария Цветкова, също в неделя. Тук възниква въпросът тези двама лидери говорят ли си помежду си и как си комуникират? Защо Симеонов не е предупредил партньора си? А пък другия партньор, след като аз съм разговарял два часа с него и той е бил абсолютно съгласен с моите мотиви, дори каза, че по същия начин се е опитал да се противопостави на такава подредба на листите", увери Байрактаров.

А за събитията, довели до сегашната ситуация, коментира: "На мен ми беше казано, че ще бъда водач в София, поне така ми каза секретарят на партията, че ще трябва да бъда втори след Сидеров, за да мога да тегля листата, тъй като той бил с висок процент на неодобрение, но пък аз като лице, което хората уважават и подкрепят, ще изтегля листата, на което аз категорично се противопоставих".

Не бил разговарял с Волен Сидеров по тази тема и нямал личен проблем с него, но въпросът бил принципен. 

И още Байрактаров изрази недоумение от разминаването на позициите в Обединените патриоти и заяви, че Валери Симеонов не се допитвал до останалите във формацията при взимане на решения: "Той се опитва да е абсолютния човек, който диктува всичко, каквото той реши. В петък точно поради тази причина аз му казах, че не мога да участвам в изборите от страна на НФСБ".