България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Славчо Велков: Националната система за сигурност се нуждае от реформиране

Водачът на листата на БСП в Пазарджик определи предизборната платформа на партията като "реалистична и непопулистка"

13.02.2017 | 08:42 Редактор: Луиза Божинова
Славчо Велков: Националната система за сигурност се нуждае от реформиране

Бих работил с удоволствие в следващия парламент в направление "Национална сигурност", що се касае до подобряване на параметрите на системата, която се нуждае от реформиране за постигане на много по-добри резултати.

Това каза водачът на листата на БСП в Пазарджик Славчо Велков в предаването "България сутрин". Той заяви, че би насочил усилията си към минимализиране на рисковете към сравнително новите, но мащабни предизвикателства и заплахи за сигурността, произтичащи от тероризъм, мигрантски потоци и вълни, както и към гарантиране на гражданската сигурност и борбата с битовата престъпност.

Велков оцени свършеното от екипа на бившия премиер Бойко Борисов като незадоволително.

Експертът по сигурност каза, че председателят на БСП Корнелия Нинова го е поканила да участва в листите на партията и той е приел, след като се е запознал подробно с предизборната платформа, в която е припознал неща, които споделя напълно.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев експертът по сигурност определи платформата като "реалистична, непопулистка, изпълнима с постижими, стратегически цели."

На въпрос дали е участвал в изготвянето на програмата, Велков посочи, че е взел участие в обсъждането й, раздел "Външна политика, национална сигурност и отбрана" и "Вътрешен ред и сигурност".

"За разлика от много експерти, аз разглеждам националната сигурност като политика за защита на националните интереси със всичките й измерения - вътрешна, външна, икономическа, социална, финансова, религиозна и прочее сигурност", коментира още Велков пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали се притеснява от това, че има хора свързани с Държавна сигурност в листите, той отговори: "Не ме притеснява изобщо, аз самият съм свързан с Държавна сигурност."

Целия разговор вижте във видеото: