България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Осакатени котараци живеят втори живот

Спасяват ги от неправителствената организация "Let’s adopt"

06.02.2017 | 11:55 Редактор: Мария Аладжова
Осакатени котараци живеят втори живот

Неправителствената организация "Let’s adopt" е поела отговорната кауза да спасява бездомни животни в беда. Сред животните, нуждаещи се от помощ, са и котараците Хорхе и Пух, които буквално живеят втори живот.

"Нашата организация се стреми малко по малко оздравяването на тази среда, да могат домашните любимци в България да имат здравословна среда и достоен и добър живот", разказва Диана Живкова от"Let’s adopt".

И така достоен живот се опитва да има и Хорхе. Прострелян веднъж, а след това пребит, днес котаракът се опитва да се движи сам.

"В резултат на това Хорхе е получил доста тежки травми, в следствие на които мозъкът му не успява са изпраща сигнали. Хорхе претърпява няколко операции и по малко връща способност да контролира крачетата си и отделителните си функции, и днес живее доста добре и търси дом", разказват още от организацията.

Тежко пострадал приемат и Пух. След инцидент той остава без задни лапи, а няколко месеца по-късно лекарите го определят като уникален случай.

"Котето Пух е страхотен пациент – ние като лекари имаме огромно удовлетворение от това, че сме направили невъзможното за него", обяснява д-р Ранко Георгиев от Централната ветеринарна клиника в София.

Вижте цялата история в репортажа на Михаела Карабельова и оператора Димитър Розов: