България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Теодосий Спасов отрече за БСП, чувства се опетнен

Потърпевш съм, никой не ме е търсил, сподели музикантът пред Bulgaria ON AIR

01.02.2017 | 09:41 Редактор: Тодор Петров
Теодосий Спасов отрече за БСП, чувства се опетнен

Музикантът Теодосий Спасов е спряган за част от гражданските листи на БСП, от които ще бъдат издигани кандидат-депутати. Това потвърди и председателят на БСП-София Калоян Паргов в "България сутрин".

Самият Теодосий Спасов отрече категорично за подобна възможност и изрази разочарованието си, че никой от партията не го е потърсил, за да поиска неговото съгласие.

"Не са ме потърсили от БСП, аз съм потърпевш в случая. Хубаво би било да го съгласуват с мен. Това е възпитание, почтеност и ще отнеме само минути разговор по телефона", коментира великият музикант в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той призна, че се чувства опетнен от ругатните, които е прочел по свой адрес след появилата се информация. Теодосий Спасов подчерта, че трябва взаимно да си пазим имената и да уважаваме професията на всеки.

Той даде пример с музикалното училище в Котел, където един от първите уроци за учениците е бил да поздравяват и уважават по-възрастните. 

Иначе на 14 февруари предстои заедно със Софийска филхармония в зала "България" да бъде представена програма от композиции на Теодосий Спасов. Музикантът сподели и за две предложения за проекти в Италия.

Той призна, че намира вдъхновение да твори от срещите с приятели, сродните души, четенето, пътуванията и българската природа.

Теодосий Спасов не е съгласен, че българската музика е в криза. "Желателно е институциите да полагат повече грижа за нашата национална култура и да я представят извън граница - това ни прави по-извисени", каза още той.