fallback

Депутат от ГЕРБ: Свършихме много работа, научихме се на коалиционна култура

Не ни достигна време за промяна на изборното законодателство и антикорупционния закон, сподели Дияна Йорданова

26.01.2017 | 08:31 Автор: Тодор Петров

Свършихме много работа, тепърва се учихме на коалиционна култура и мисля, че се справихме добре. Доста трудно се събира мнозинство за промяна на Конституцията и основната заслуга е на ГЕРБ. 

Това каза депутатът от ГЕРБ Дияна Йорданова пред репортер на Bulgaria ON AIR в последния работен ден на това Народно събрание.

Тя добави, че антикорупционният закон остава приоритет за ГЕРБ и ще бъде такъв в работата на следващото НС. "Освен подкрепа от РБ не успяхме да получим такава от останалите парламентарно представени сили и няма как да мине в пленарна зала", уточни народният представител.

Дияна Йорданова сподели съжалението си, че не е достигнало време за промяна на изборното законодателство и обсъждане на въпросите от референдума - "Промяната, която над 2,5 млн. граждани пожелаха да се случи", настоя тя.

На въпрос какви ще са приоритетите в следващото НС Дияна Йорданова отговори, че в коалиция с хора с различни виждания се работи изключително трудно.

"Нека видим какво ще реши мъдрият български народ и тогава ще стане ясно дали не е по-добре да работим в правителство на малцинството", каза още тя.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback