Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ГЕРБ се надяват служебното правителство да продължи започнатото от тях

"За да може важните политики да не останат висящи", обясни Цвета Караянчева пред Bulgaria ON AIR

25.01.2017 | 20:01 Редактор: Луиза Божинова
От ГЕРБ се надяват служебното правителство да продължи започнатото от тях

Служебният кабинет вече е ясен. Новите лица в него бяха обявени преди часове, а още вчера беше съобщено, че премиер ще бъде проф. Огнян Герджиков.

В предаването "Денят ON AIR" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази надежда правителството да направи плавен преход, прозрачни избори и да продължи това, което е правил кабинетът "Борисов 2", за да може важните политики да не останат висящи.

"Ще видим как ще работи това правителство, защото от начина, по който тръгне, ще стане ясно дали там има реваншизъм, дали нещата ще бъдат поставени на принципна основа", коментира Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

Тя посочи, че голямото притеснение е да не се получи нещо подобно на правителството "Орешарски", когато имаше сътресения и уволнения в рамките на два месеца.

"Датата на изборите няма никакво значение, за нас беше ясно, че ще е 26 март", каза още народният представител от ГЕРБ.

Цвета Караянчева категорично отрече да има режим на тока, като се позова на експертите, и заяви, че "БСП пренавиват пружината."

"Парламентът е една безплатна трибуна да се прави политически пиар и това нещо е изгодно за социалистите", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос как ГЕРБ се готвят за предстоящите избори, Караянчева спомена, че имат много работа и затова в неделя са направили среща. "Имаме да работим за това да убедим хората в политиките, които предстоят оттук нататък", поясни тя.

"Това, което можахме да направим в това Народно събрание ние го направихме, но когато си в толкова разнороден парламент, няма как да постигнеш всичко, което искаш", коментира още Караянчева. "Програмата, която заложихме беше за четири години, а не за две. Имаме още какво да дадем", допълни тя.

Целия разговор вижте във видеото: