В каква посока ще поеме Румен Радев

Коментарът на политолога, икономиста и депутатите от ГЕРБ и БСП

28.01.2017 | 17:30 Редактор: Васил Детелинов
В каква посока ще поеме Румен Радев

В първата част на предаването Q&A политологът Евелина Славкова и икономиста Драгомир Стефанов коментират наследството на президента Росен Плевнелиев, очакванията  от държавния глава Румен Радев. Както и коалиционно или управление на малцинството ще има в следващия парламент. Експертен коментар и за смяната на властта в САЩ. 

Политологът Евелина Славкова коментира,че Румен Радев е препотвърдил евроатлантические ценности на България, но без да обръщаме гръб на Русия. По думите й , новият президент няма да продължи реториката на Плевнелиев към Русия. 
 
Икономистът Драгомир Стефанов акцентира, че Плевнелиев ще остане президента с най-нисък рейтинг. Според него – Плевнелиев не буил избран от народа, а бил посочен. Радев се различава,а първите му ходове са показали че е достоен държавен глава  от когото няма да се срамуваме в новогодишната нощ и  на военнитe паради. 

 

 
Във втората част депутатите от ГЕРБ Христо Гаджев и от БСП -лява България Красимир Янков също с оценка за мандата на Росен Плевнелиев и очакванията  от Румен Радев.

Христо Гаджев от ГЕРБ коментира, че Плевнелиев е имал  безспорно труден мандат, в който се е справил изключително успешно.  И отбеляза, че мандатът на Румен Радев започва изключително тежко, като му пожела след 5 години новият държавен глава да има същото одобрение като сега.   

Красимир Янков от БСП – лява България отбеляза, че  Румен Радев е президентът на всички българи. Доказателство за това е прегръдката му с Бойко Борисов в деня на смяната.  Социалистът коментира още, че Плевнелиев не е чувал виковете на българския народ, а нашепванията на чужди страни. По думите му Плевнелиев разделил нацията.