България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво ни показа церемонията по встъпване в длъжност на президента Радев?

Става ли той по-добър в изявите си?

23.01.2017 | 09:46 Редактор: Мария Аладжова
Какво ни показа церемонията по встъпване в длъжност на президента Радев?

На церемониалната част по встъпването си в длъжност, Румен Радев се е представил по-добре, отколкото при клетвата в Народното събрание. Около това мнение в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR се обединиха Кристина Крънчева, специалист по етикет, проф. Иванка Мавродиева, експерт по реторика, и Ива Екимова - ПР специалист.

"Първата реч при полагане на клетва в Народното събрание беше четена. Вероятно президентът Радев няма опит в такива публични изяви. Пленарната зала е особена ситуация в законодателната институция, но той прояви бърза рефлекция и корекция. И в интервюто, което беше дал между първата и втората реч, някак си представи своята позиция допълнително в медиен жанр. Тази реч той произнесе без да чете и това беше констатирано", коментира проф. Мавродиева.

"Аз смятам, че действително веднага се поправя и това направи прекрасно впечатление. Ние винаги даваме аванс в началото, защото никой не се е родил президент, още повече вероятно президентът Радев много се е вълнувал в НС, не че вчера не се вълнуваше, но все пак нека да дадем аванс", апелира от своя страна Кристина Крънчева.

А Ива Екимова посочи: "Направи ми впечатление фактът, че новият президент комуникира много свободно с медиите, заявява позициите си, не се притеснява да застане пред медиите и да каже какво смята, как мисли, и си личи че зад него седи екип от специалисти, в които той се вслушва. Заставането му на тази церемония пред публиката и пред камерите на медиите с цялата си увереност, сигурност и категоричност и желанието си, която показа с тази реч, която той не чете, а каза, показва, че той има действително желание за растеж и желание всяка негова публична изява да бъде все по-добре представена и все по-добре позиционираща него самия".

Вижте пълния разговор: