България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бетина Жотева: Плевнелиев върна България на световната карта

Управляващите опитват да неглижират предаването на властта с друго мероприятие, настоя Анна Заркова пред Bulgaria ON AIR

22.01.2017 | 10:53 Редактор: Тодор Петров
Бетина Жотева: Плевнелиев върна България на световната карта

Журналистът и член на СЕМ Бетина Жотева каза пред Bulgaria ON AIR, че в своя мандат и с външната си политика Росен Плевнелиев е допринесъл много за лицето на България пред света.  

"Плевнелиев беше изключително въшнополитически активен президент, с чиято политика България беше върната на европейската и световната карта. Неговата активна външна политика беше изключително полезна за страната. Служебните кабинети, назначени от него, свършиха невероятно много работа във времена на криза", каза Бетина Жотева в коментар на мандата на Росен Плевнелиев.

Тя добави, че е чувала и по-добри встъпителни слова и обвини екипа на Румен Радев за дискусионната му реч в Народното събрание.

"Нямат абсолютно никаква представа от тази работа. Беше програмна реч като от априлския пленум на БСП или БКП за предстоящи избори. Жалко, че човекът беше поставен в такава ситуация", посочи Жотева.

Журналистът Анна Заркова посочи в извънредното студио на Bulgaria ON AIR, че е изненадващ подходът на управляващите с друго важно мероприятие да опитат да неглижират това, което сами са измислили преди пет години - предаването на властта от един държавен глава на друг. Тя визира провеждащата се Националната среща на ГЕРБ.

"Ген. Румен Радев е наш президент от полунощ. Процедурата, която ще гледаме, по смисъла на закона няма никакво значение. Тя беше въведена преди пет години с доброто намерение да се придаде повече тежест на президента Плевнелиев като главнокомандващ армията", отбеляза Заркова.

Тя коментира и широко обсъжданата тема с встъпителната реч на ген. Румен Радев в Народното събрание, след която последваха редица нападки към него.

"Ако не бях чула с ушите си словото на президента Радев и разчитах на коментартите, щях да бъда сигурна, че сме си избрали малоумен президент, който срича и обижда добрите депутати. Слава Богу, все още имам добър слух", сподели още тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анна_Заркова
преди 7 години
Леле, Боже, колеги, това ли научиха от Бетина и от мен вашите зрители и слушатели? Че преди г-н Плевнелиев България е била изтрита от световната карта? Ако е така, аз лично много им се извинявам. Сигнализирай за неуместен коментар