Минути преди началото на церемонията: Какво очакват хората от новия президент?

Въпреки ниските температури, на пл. "Св. Александър Невски" вече има тълпа от хора

22.01.2017 | 10:38 Редактор: Мария Аладжова
Минути преди началото на церемонията: Какво очакват хората от новия президент?

Въпреки ниските температури, на пл. "Св. Александър Невски" вече има тълпа от хора, които са дошли специално за церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев.

"Тук сме, за да наблюдаваме на живо церемонията по смяната на президентите. Важно е, защото това е една тържествена обстановка и сме дошли да я наблюдаваме на живо", разказа мъж пред Bulgaria ON AIR.

Друга жена пък, която е довела 14-годишната си внучка на събитието, посочи: "Доведох я да види тържественото представяне на новия президент, защото трябва да се учат да бъдат щастливи - бъдещето е пред тях. От Румен Радев очаквам хубави неща за България".

Друг мъж, пътувал специално от Горна Оряховица тази нощ, сподели, че очаква новият държавен глава да направи много за България и най-важното - да бъде президент на всички българи.

Сред дошлите на площада има и такива, които признават, че са дошли, защото искат да гледат церемонията на живо, а не по телевизията.

Освен двамата президенти - Росен Плевнелиев и Румен Радев, на площада ще бъдат дипломати, духовници, министър-председателят в оставка Бойко Борисов и председателят на Народното Събрание Цецка Цачева.