България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Писател: Плевнелиев оставя изключително тежко наследство на Радев

Пред Bulgaria ON AIR Димитър Недков заяви, че в речта си новият президент е направил анализ на това, което му завещават

22.01.2017 | 10:12 Редактор: Жанета Нейкова
Писател: Плевнелиев оставя изключително тежко наследство на Радев

Писателят Димитър Недков определи Росен Плевнелиев като първия президент, който оставя изключително тежко наследство на новия държавен глава. Той каза още, че в речта си Радев е показал и направил анализ на това, което му завещават - състоянието на българското общество, на България и мястото ни в целия глобален, драматично променящ се свят"

Пред Bulgaria ON AIR Недков добави, че Росен Плевнелиев носи до голяма степен вината за това, че нацията е напълно разединена. 

"Деленето на фили-, фоби-, атлантици и русофили - това си оказва своето въздействие и до голяма степен повлия на сувереността на държавата", смята той.

Писателят е автор на книгата "Президентът. Роман-утопия". В нея Недков пише, че "президентът на България би трябвало да е олицетворение на национално единство".

Запитан доколко Румен Радев би могъл да поправи грешката на Плевнелиев и да не бъде държавен глава, който ще разединява нацията, Недков отговори: 

"Това предстои да се види. Поне до този момент идващият сега президент се държи като българин. Нито е проамерикански, нито е проруски настроен. И това пролича от речта му", категоричен бе писателят.