България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Роми срещу дискриминацията: Излизат на протест пред сградата на ВМРО

Джамбазки, Сидеров и Симеонов насаждат расова омраза, настоя Илия Илиев от ПП ДРОМ в студиото на Bulgaria ON AIR

10.01.2017 | 08:10 Редактор: Тодор Петров
Роми срещу дискриминацията: Излизат на протест пред сградата на ВМРО

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.  

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ в "България сутрин"

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета кампсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.