България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Температурите започват да се покачват към средата на седмицата

Очакват се снеговалежи, но те няма да бъдат обилни

09.01.2017 | 08:19 Редактор: Луиза Божинова
Температурите започват да се покачват към средата на седмицата

Началото на седмицата ще бъде доста студено с температури от -10 и -15 градуса. В някои райони се очаква да стигнат до -20. Но в четвъртък дневните температури ще се повишат и особено към петък, когато би трябвало да е най-топло.

Това прогнозира синоптикът Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН в жива връзка, излъчена в предаването "България сутрин". Той посочи, че в края на седмицата температурите би трябвало да станат над нулата.

Христов добави, че днес ще има снеговалежи в югозападната половина от страната, а утре в Южна България. След това отново валежи се очакват в петък срещу събота.

"Днес след временно стихване на вятъра той отново се ориентира от североизток и утре, особено в Източна България, ще се усили. Там ще има нова снежна покривка, но няма да е много значителна", поясни синоптикът пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Христов коментира още, че обикновено най-ниските температури се получават в котловините - Кюстендил, Кнежа, София.

По отношение на това дали отново ще има силен вятър, синоптикът каза, че в Източна България той ще се усили, но няма да е с такива скорости, с каквито беше предходните дни.

Целия разговор вижте във видеото: