България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Най-често задаваният въпрос на майките с малки деца: Кога мога да се върна на работа?

Онлайн платформа среща жените с деца и работодателите

06.01.2017 | 10:44 Редактор: Мария Аладжова
Най-често задаваният въпрос на майките с малки деца: Кога мога да се върна на работа?

Две млади дами стартираха инициатива в подкрепа на майки с малки деца - онази част от населението, надарена с изключителна всеотдайност и креативност, но която по думите на Силвия Трифонова и Валентина Долмова, създатели на сайта Herstartup.today, не получава достатъчни подкрепа.

"Целта е да съберем на едно място "mom friendly" фирми в България, които дават някакви бонуси за майките с малки деца да започнат работа при тях. Отворихме групата във Facebook само преди два дни и забелязахме доста голям интерес. Вече са около 250 майки, които питат кои са тези работодатели, има и фирми, които казват какви са условията за работа", разказа в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Силвия Трифонова.

Един от най-често задаваните въпроси от страна на майките е колко скоро след раждането могат да се върнат на работа. По думите на авторите на инициативата 1/3 от жените в България, след като приключи втората година от майчинството им, остават извън пазара на труда. Чрез платформата Herstartup.today Силвия Трифонова и Валентина Долмова искат да покажат и добрите примери на жени с деца, които се осмеляват да се занимават с предприемачество.

"Опциите пред една майка всъщност са две - или да се върнеш обратно в работната среда и корпоративния свят, или евентуално да помислиш за това да бъдеш предприемач под една или друга форма", посочи Валентина Долмова.

Вижте във видеото пълния разговор:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
Дейни и опитни, за да предадат кураж и на други! начини има, само да си поставипшза цел, Сигнализирай за неуместен коментар