България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борис Ячев, ПФ: Борисов не пожела съставяне на ново правителство!

Поръча на Владислав Горанов това да не се случи, настоя народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR

21.12.2016 | 09:38 Редактор: Тодор Петров
Борис Ячев, ПФ: Борисов не пожела съставяне на ново правителство!

Депутатът от Патриотичния фронт Борис Ячев обяви в "България сутрин", че премиерът в оставка Бойко Борисов е поръчал на финансовия министър Владислав Горанов да не се случи планираното от Реформаторския блок ново правителство.

"Бяхме постигнали принципно съгласие. С идването на финансовия министър стана ясно, че държавата няма пари за повишаване на пенсиите. Дойте с поръчение лично от премиера Борисов това правителство да не се случи. Премиерът не си представя, че може да има успешно управление в страната без неговото участие", сподели гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му са положени много сериозни усилия от ГЕРБ, РБ и ПФ да се състави не просто правителство, а програма за стабилно управлние. Борис Янев е на мнение, че в  публичното пространство е останало горчивото усещане за преговори за имена в новия кабинет. Той подчерта, че за ПФ най-важно е било да се изготви документ, който да бъде легитимацията на новото правителство.

"Не сме имали сериозни противоречия по отношение на антикорупционния закон. По отношение на пенсионната реформа - това не е предизборна идея на ПФ, а е залегнало в програмата от 2014 г. За нас беше неприемливо просто увеличение с 20-30%", каза още Ячев и добави, че са настоявали за индексация на всички пенсии. 

Според народния представител от ПФ е абсурдна тезата, че предсрочните избори ще поставят нова политическа конфигурцаия. Той прогнозира, че в следващото Народно събрание ще присъстват същите политически субекти.