България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Емил Георгиев от ДЕОС и Юлия Берберян застават до партия "Да, България!"

Институциите са сринати, младите са прогонени навън, нещо трябва да се промени, коментираха те пред Bulgaria ON AIR

13.12.2016 | 09:39 Редактор: Луиза Божинова
Емил Георгиев от ДЕОС и Юлия Берберян застават до партия

Нов политически проект на хоризонта. Бившият правосъден министър Христо Иванов създаде партията "ДА България". Участие в нея взимат Кристиян Таков и Мануела Малеева. Юлия Берберян и Емил Георгиев от ДЕОС също решиха да застанат до това обединение.

"Безспорно всички виждаме, че държавата не е на мястото си със своите институции. Участието ми в този нов проект е именно защото нещо трябва да се направи. Нещата не могат да продължават така. Институциите са сринати, младите са прогонени навън. Ние не искаме и нови хора да дойдат в страната", коментира Юлия Берберян в предаването "България сутрин".

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев  Емил Георгиев каза, че заявката от петък вечерта в "Независим театър", където Христо Иванов обяви своя нов политически проект, е много правилна.

"Тя ще служи като една достатъчно смислена платформа за всички участници в нея и за всички онези, които са заявили подкрепата си по един или друг начин, да се предложи нещо качествено, ново и различно", посочи Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: