fallback

Състоянието на настанените в шуменската болница е стабилно

Радостната новина съобщи директорът на здравното заведение д-р Атанас Атанасов

12.12.2016 | 10:07 Автор: Мария Аладжова

Състоянието на всички пострадали, които се намират на лечение в многопрофилната болница в Шумен е стабилно. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Атанас Атанасов. 

Няма заплаха за живота на нито един от настанените в болницата пациенти.

"Двама то тези, които се намират в реанимация, най-вероятно ще бъдат изведени в днешния ден и ще продължи лечението им в хирургичните отделения. Всички пациенти са стабилни", коментира д-р Атанасов.

"Ние през цялото време в деня на инцидента и вчера бяхме в непрекъсната комуникация с министър Москов и с цялото ръковоство на министерството на здравеопазването и организирахме цялата дейност на болницата по възможно най-добрия начин. Имаме разписан план за действия при кризи, който беше въведен в действие веднага след като получихме този сигнал и колегите в максимална степен проявиха целия си потенциал и се отнесоха абсолютно професионално в тази акция", заяви още той.

Атанасов си припомни и събитията от злополучния 10 декември, когато се случи трагедията: "В 6 часа сутрина ми се обади зам.-областният управител г-н Шаренков и ни информира, че има получен сигнал за тежък инцидент с взривове и с жертви в Хитрино, при което аз моментално задействах плана за действие при кризи на болницата и съответните протоколи. Бяха извикани абсолютно всички лекари, хирурзи и реаниматори и започна изпълнението на протокола".

Той увери, че организацията е била абсолютно стриктна и изрази благодарност към колегите си от целия медицински персонал, който се включи незабавно в действията и прояви бързина без да създава паника, с което цялата ситуация е била овладяна още до обяд на 10-ти.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913  BIC: UNCRBGSF  Банка: УниКредит Булбанк 

fallback
Още от България сутрин
fallback