България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Let's play форумът събира геймъри от цялата страна във Велико Търново

Турнири, виртуална реалност и награден фонд очакват участниците в събитието

30.11.2016 | 09:50 Редактор: Тодор Петров
Let's play форумът събира геймъри от цялата страна във Велико Търново

На 3 и 4 декември Велико Търново ще стане арена на големия геймър форум Let's play. На него ще се съберат геймъри от цялата страна, които ще могат да премерят сили в различни игри и да изпитат виртуалната реалност.

"Ще има турнири по Counter Strike и League of Legends. Ще има зона за виртуална реалност, където хораta ще могат да покорят Еверест. Всеки един заслужава да изпита това нещо. Ще има много забавни неща за младите хора", обясни в "България сутрин" един от организаторите на форума - Александър Ананиев-Zing.

Той е категоричен, че виртуалната реланост създава изключително приятно усещане и не влияе по негативен начин, каквито теории има.

Заедно с геймъра Мария Камарашка-Miffzy споделиха пред Bulgaria ON AIR, че са решили форумът да се проведе извън София, за да може повече хора да го посетят. Подсигурен е и награден фонд от 7 хил. лева, който ще бъде разпределен в отделните категории. 

"Експанзивно растем откъм фен база. Хората нямат търпение за следващия форум. Всеки един от екипа успя да тества симулацията за изкачване на Еверест. Преживяването е уникално", каза от своя страна Мария.