България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иван Бонев: Тепърва ще ескалират такива конфликти като в Харманли

Не се знае какво може да се случи в момента на фона на това, че правителството е в оставка, коментира той за Bulgaria ON AIR

25.11.2016 | 10:23 Редактор: Ирина Георгиева
Иван Бонев: Тепърва ще ескалират такива конфликти като в Харманли

Тепърва ще ескалират такива конфликти като в Харманли. Това прогнозира Иван Бонев от Граждански патрули в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той заподозря сценарий, при който конфликтът е изкуствено създаден.

"Нищо чудно това да се случва по познатия начин преди няколко години, когато същото това правителство си отиваше и бяха създадени едни конфликти, които бяха с цел да отклонят вниманието от случващото се. Какво се случва в Парламента през последните дни - скандални назначения, скандални обществени поръчки", коментира Бонев.

Около 5% от така наречените "бежанци" наистина са такива, а всички останали са от Афганистан и Пакистан, твърди Бонев. По думите му те са необразовани хора и разбира се, че ще упражняват насилие и към малкия процент образовани - предимно сирийци, които са със семействата си в този и в други центрове.

Напрежението ще ескалира, а от друга страна хората по места вече се организират, посочи той и добави, че вече има създадени събития "Да помогнем на Харманли", "Да отидем в Харманли".

"Не се знае какво може да се случи в момента на фона на това, че правителството е в оставка. Видяхме, че когато си изпълняваше мандата, не успя да се справи със сигурността на България. Сигурността остава на самотек. Конфликтите ще зачестяват", заяви Бонев.

Според него това ще се случи и в "Овча купел", и във "Военна рампа".

Организацията на гражданските патрули - тя е постоянна, нащрек сме, постоянно се случват тези обхождания, заяви Бонев. По думите му Петър Низамов - Перата ще пристигне по обяд в Харманли и обеща, че докато те са там, няма да се случи нищо нередно.