България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Аут ли е от ГЕРБ Методи Андреев?

Той обясни защо е гласувал за Трайчо Трайков

22.11.2016 | 09:19 Редактор: Мария Аладжова
Аут ли е от ГЕРБ Методи Андреев?

Смятам, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но със значително по-ерозирано влияние в следващия парламент. Няма да имат 84 народни представители, ще имат по-малко. Има една много важно събитие, което ще се случи 2018 година - председателството на България в ЕС и в името на това председателство можем да бъдем свидетели на неочаквани комбинации в следващия парламент.

Такава прогноза направи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Методи Андреев от гражданската квота на ГЕРБ. 

"Аз още лятото заявих, че няма да бъда повече народен представител в такъв парламент. Даже не е въпросът в политическа партия ГЕРБ", обясни Андреев. 

Той категорично отрече да е разочарован от изминалите президентски избори и кандидатурата на Цецка Цачева, като поясни, че е по-скоро неудовлетворен.

Андреев също така обясни и защо е гласувал за Трайчо Трайков:

"Имам много ясен мотив. Президентът на Руската федерация Путин направи ултиматум, че ако САЩ не се изтеглят от държавите, които след 2000 година са станали членки на НАТО, Русия ще денонсира договора за утилизация на плутония със САЩ. Нали разбирате, че това е първата официална заплаха за нашата геополитическа ориентация, изречена от лидера на велика сила. В тези държави влиза България, Румъния и Прибалтийските републики. Нито една кандидат-президентска двойка въобще не коментира това изказване на президента на Руската федерация. Единственият, който коментира, беше Трайчо Трайков".

Андреев беше категоричен, че остава "нормален, десен избирател, много придирчив" и внимателно ще преценява кого да подкрепи на следващите изброи:

"Това ще е политическа сила, която най-ясно говори за евроатлантическата ни интеграция", посочи той.