България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Теодор Елмазов: Главната роля на президентските избори беше на народа

Когато се скъса с комунистическото минало, нещата в страната ще потръгнат, каза актьорът пред Bulgaria ON AIR

14.11.2016 | 09:08 Редактор: Луиза Божинова
Теодор Елмазов: Главната роля на президентските избори беше на народа

Главната роля на тези избори беше на народа, който награди своя премиер за добре свършената работа с титлата "Доктор хонорис кауза пердута". Това каза актьорът Теодор Елмазов в предаването "България сутрин" ден, след като стана ясно, че новият президент на страната е ген. Румен Радев, а премиерът Бойко Борисов спази предизборното си обещание и обяви, че подава оставката на правителството. "Много странни избори, но това, което наблюдаваме не се случва сега, то много отдавна е подготвено. Сякаш Бойко Борисов предизвика умишлено тази оставка", допълни Елмазов.

Според него страната ще навлезе в много сериозна политическа ситуация. "Не ни чакат добри дни, но това не трябва да ни отказва", настоя той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Живеещите в тази страна не получават възможност да реагират на събитията, те винаги са поставени пред свършен факт. И единствената възможност, която те получават е по време на избори и тогава се получава този протестен вот, както наблюдавахме на балотажа. Българите пак избраха по-малкото зло", посочи още актьорът.

По отношение на новоизбрания президент, Елмазов каза, че тепърва ще имаме възможност да се запознаем с това какъв политик е генерал Румен Радев. По думите му засега много добре и доста умело се е вписва в ситуацията.

"Гласовете, които той получи, не са само от протестния вот", подчерта Елмазов.

На въпрос дали добре са овладели театралното изкуство българските политици, гостът каза, че някои от тях много добре, като умело използват и медиите.

А запитан с какъв състав ще е новата парламентарна пиеса, Теодор Елмазов отговори, че съставът ще се запази. "Има един контингент от политици, които се преместват от една партия в друга от много години. Те са пътници", коментира той. "Най-големият проблем на нашата страна е лустрацията. Когато тя се осъществи и се скъса с комунистическото минало, нещата ще потръгнат", заключи актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: