Сценарии след балотажа

Коментар в изборното студио на Bulgaria ON AIR

13.11.2016 | 21:34 Редактор: Мария Аладжова
Сценарии след балотажа

Минути след обявяването на предварителните резултати от гласуването, темата в изборното студио на Bulgaria ON AIR коментираха Христов Иванов, Огнян Герджиков и Николай Хеджигенов

"Толкова голяма разлика наистина е изненадваща на фона на двегодишната стабилност, която беше представена като тотална безалтернативност", коментира Христо Иванов. Той прогнозира, че ако правителството подаде оставка, ще бъде сформирано служебно, което ще работи заедно с парламента. 

Огнян Герджиков също подкрепи тази теза. По думите му служебният кабинет е най-вероятният сценарий, който ще подготви следващите избори.

"Крайно време е у нас да има една, да го наречем техническа корекция, на политическата криза. Бойко Борисов опъна ластика максимално много, сега е крайно време той да се върне в другата посока. Аз не виждам проблем да поседим известно време - година, две, три, пет, ако трябва със служебно правителство, да оправим всичките тези неработещи бъгове, както в законодателството, така и в политическата ни система. Сега референдумът при всички положения ще даде някакъв знак за промяна", коментира от своя страна Николай Хаджигенов.